недеља, 31. август 2014.

ЕУ прети Русији ратом!

ЕУ (Англосаксонска) европа прети Русији (православним Словенима) ратом!

Европскe vođe упозоравају - руском инвазијом на истоку Украјине је "тачка без повратка '



Руска "инвазија" источне Украјине je "тачку без повратка" и ризикује "ратно стање" са Европом, прете вође Европске уније

 Вође ЕУ прете, руска инвазија на истоку Украјине дошло је до"тачке без повратка", ризикујући  "ратно стање", са Европом и наредили званичницима да припреме нове санкције за ударна руску економију.



Састанак у Бриселу одржан у суботу добило је зелено светло да пооштре економске санкције, који би стегле финанције руских олигархе, повезани са руским председником као и огромно минерално богатство земље.
 Далиа Грибаускаите, председник Литваније и непоколебљиви критичар Путинове Русије, позвала је ЕУ да се уозбиље јел руски рат у Украјини угрожена мир у Европи по први пут у неколико деценија.
"Русија је у стању рата против Украјине, а то је против земље која жели да буде део Европе. Русија је практично у стању рата против Европе ", рекла је она.
Жозе Мануел Барозо, председник Европске комисије, рекао је да је ЕУ припремила нове санкције против Руске Федерације и "молио"  Путина да се врати са ивице отвореног рата између Русије и Украјине.

Ми смо у веома озбиљна, рекао бих, драматична ситуација. Видимо ситуацију у којој смо до тачке без повратка. Ако ескалација сукоба и даље настави,  тачка без повратка може да дође ", изречено после састанка са Петро Поросхенком, Украјинским председником. "
Отварање нових фронтова и употреба руских регуларних снага није прихватљиво и представља озбиљну преступ. Ничији  интерес је на добитку новим ратовима на нашем континенту. Ничији интерес се служи конфронтацијом ".

Председник Поросхенко, који је одржао разговоре са Дејвид Камерон на самита ЕУ, апеловао на лидере ЕУ да не стоје  по страни док је његова земља постала "предмет спољне војне агресије и терора" из Русије. "Данас говоримо о судбини Украјине, али сутра то може бити судбина безбедности и стабилности целе Европе", рекао је он.
Председник Украјине Петро Поросхенко (Л) и председник Европског комисије Жозе Мануел Барозо дали су новинарску конференцији  после састанка у згради Савета ЕУ у Бриселу Премијер је обећао да изкористи Лондонску доминацију у финансијским услугама како би пресекли готовину руске економију, у складу са дипломатским изворима и има приватно лобира да  Руси да изгубе право да одрже Светско првенство у фоубалу у 2018
"Морамо да се обратимо на потпуно неприхватљиву ситуација руски трупе у Украјину тлу. Последице морају да прате ако се ситуација настави ", рекао је он.

Европски лидери ће рећи Путин да уколико он не повуче трупе и повуче се из "директног војног сукоба између Украјине и Русије војним снагама",  ЕУ ће прећи на увођење нових економских санкција током наредних недеља. Вође Европске уније упутили су своје званичнике у суботу да се хитно припреме  могуће нове санкције против Русије због њеног учешћа у Украјини, наводи се у нацрту изјаве у који је Ројтерс имао прилике да "види". Лидери ЕУ, на састанку у Бриселу, рећи ће да су спремне да предузму даље кораке против Русије у зависности о дешавањима на терену, према нацрту. Барозо изјавили су званичници и дипломате већ сачињен мени мера усмерених на одсецање Русије приступ финансирању своју економију и спречавање руске енергетске компаније од куповине западне технологије. "Ми смо урадили наш посао", рекао је он. "Ми смо спремни да преузмемо веома јаке и јасне мере." Нове економске санкције се очекује да укључе мере за парализу Руског банкарског система  да нападне огромно минерално богатство земље.



Господин Камерон ће позвати ЕУ да донесе своје санкције у складу са америчким мерама које циљају многе руске олигархе блиске Путина и предузећа повезане са руском државом. Британија је такође врши притисак на Русију да буде блокиран приступ СВИФТ банкарски трансакције систем који је један од њених главних веза са међународном финансијском систему. Европске дипломате су такође сачињавање листа политичких санкција у циљајући Путина ударајући на његовим развијеним смислом за престиж, блокирајући његов високи профил спортских догађаја, као што је Светско првенство и да му забране да учествују у међународним самитима. Франсоа Холланде, француски лидер, рекао је Украјина криза је "највећи криза од краја Хладног рата". "То је близу Европи. То је на граници Европе ... Шта се догађа тиче се Европе директно. Не само Европи, цео свет, али посебно Европи ", додао је он. За разлику од других светских лидера, г Холланде зауставио кратко потврђује присуство руских трупа на украјинском тлу, рекавши да је "вероватно" било руских војника и дефинитивно "наоружани побуњеници је помогла Русија". Међутим, он је рекао недавни догађаји су "дефинитивно ескалације", са "2.500 мртвих у последњих неколико недеља". "Европа мора да делује. Он већ то чини. Али у лице ових ескалације и тензија, постоје нове одлуке које треба донети", рекао је он.

The telegraph UK

Нема коментара:

Постави коментар