субота, 23. август 2014.

Украјинске балистичке ракете су оборене системом ракетнe одбране Руске Федерације.

Украјински балистичке ракете су оборена систем ракетног одбране Руске Федерације. Збуњује Прича око покретања балистичких ракета, највероватније "Скараб Б" (Точка У) Тип, ос стране украјинске војске која није тако једноставна и невини као што може да изгледа на први поглед. У ствари, изгледа да су САД управо испробавали спремност руске ракетне одбране штита за праве борбе у регионима суседних  Доњецк и Луганск. Балистичке ракете су најмоћније оружје која украјинска војска има на располагању, као и најмоћније оружје које је икада користишћено у модерним оружаним сукобима. Важно је напоменути да су ове ракете  оспособљено да носе нуклеарне бојеве главе, а Украјинци, односно америчке војске, који су, у ствари, главни командири операције у источној Украјини, тачно знали шта раде.




Било је извештаја о три одвојена лансирања "Скараб Б" ракета. Занимљиво је да масовни медији нису пријавили никакве последице на терену која је требало да је резултатгађење циљева овог моћног оружје.Објашњење је једноставно - ниједна ракета није достигла своје циљеве, јер су уништени у ваздуху системом противракетне одбране. Још један доказ подршке збивања је велики фрагмент ракетног (бојеве главе управо испод 180 цм величине) пронађена на терену од стране милиције.Ракета се распала у ваздуху. Ако би пројектил  достигла свој циљ, неби било фрагментације ракете те величине, а бојева глава би савим сигурно било уништен.



Анти фашистички покрети немају ракетни системи одбране, што значи да мора да је пројектил оборен од стране руских снага. Посебно имајући у виду близину области на руској граници.Питање шта је коришћен да за обарање ових пројектила из неба је  и даље без одговора, и, највероватније, одговора неће бити (класификована информација). Још једна занимљива чињеница је да су новинска агенција (САД) ЦНН који су први емитовали причу о лансирању "Скараб Б" . Њихов извештај је заснован на информацијама добијеним директно из Пентагона, што подразумева да је циљ био да прималац информација буде Русија.САД су убрзо уверавали свет да су мета удара биле војне инсталације антифашистички покрета украјине (дакле не руска територија), а касније су западни медији умањили било какве други података у вети овог случаја.Амерички државни секретар Џон Кери је одмах после обарања балистички ракета хунтске власе дао изјаву позивајући на непосредно заустављање свим оружаним сукобима у источној Украјини. Највероватнији разлог за овај дипломатски преокрет био разговор између Лаврова и Керија који се догодио одмах након информација о ракетних лансирања постала јавна. Разговор је иницирала америчај страна и, занимљиво је  да је било потребно неколико покушаја да приволе руског министара иностраних послова да се сложи да одржи разговоре. Током разговора, Лавров је искористио прилику да донесе низ захтева. Тренутно обе стране избегавају тему.   Алармантно је сазнање да су Амерички јастребови смели да испите руске ваздушне одбране, али са друге стране то је олакшање да се види да Русија има поузданог система ракетне одбране.

У ову причу се уклапа и изненадна изјава Русије, да њена армија има оружија за које свет још незна да постоји!

Нема коментара:

Постави коментар