петак, 11. фебруар 2011.

Идеологија покрета Војводe Јаковa Ненадовићa

Војвода Јаков Ненадовић (1765 - 1836) једна је од најзначајнијих личности српске историје, човек који је постигао велике војне и политичке подвиге у окупираној Србији и другим српским земљама током Првог српског устанка против Турака. Војвода Јаков Ненадовић се убраја међу најпознатије историјске ликове Србије, заједно са Ђорђем Петровићем - познатијим као Карађорђе. Забележено је да се Војвода није плашио да искаже своје мишљење и другачији политички став чак ни много моћнијима од себе, као на пример Аустроугарима, Турцима, Немцима, а од њега се чак и његов вожд Карађорђе прибојавао.
 Јаков Ненадовић је био утицајна војна личност и политички мислилац. Чланови породице Ненадовић били су на местима најпоштованијих у српском друштву. Многи чланови породице Ненадовића дали су своје животе за Србију и српски напредак, као на пример војводин син Јеврем. Данас име Војводе Јакова Ненадовића не представља физичко биће, већ слободу политичке мисли, духовну независност у изражавању бриге о српском политичком питању и стању ствари у српском друштву. Чак и по цену сукобљавања са српским корумпираним политичким марионетама које су продале своју оданост страним силама и војним савезима. Овакви политичари су данас опште познатим у западно-европским друштвима као издајници.
Данас је Војвода Јаков Ненадовић свака модерна особа, организација или држава, која има интерес Србије у срцу, као и борбу против српског угњетавања, борбу за опоравак српске земље, борбу за српске идеале, језик, писмо и очување српске православне вероисповести и културе , ширење српских вредности, као и уједињење са братским руским народом, уместо да буде под непрекидним притиском од стране агресора за приступање Србије у НАТО савез, а што би у крајности значило сукоб са братском Русијом.
Дух Јакова Ненадовића је суштина народног покрета који има за циљ да мотивише и уједини Србе на Балкану у једну државу, као и заштити српске интересе у околним земљама. Уз овај слободни дух којим смо надахнути, сви смо повезани са најлепшим вредностима и снагом Војводе Јакова Ненадовића. И сви смо ми Војвода Јаков Ненадовић!
 Живела Србија!!!

Нема коментара:

Постави коментар