петак, 11. фебруар 2011.

ПРОСЛАВА 14. ФЕБРУАРА ТРЕБА ДА БУДЕ ПРОСЛАВА СВЕТОГ ТРИФУНА!!!




Превод:

http://tinyurl.com/cvmmv5w

„По хладном дану као што је овај, можеш да волиш или да мрзиш да си код куће по цео дан. Ја волим да се  удобно местим  на каучу и гледам телевизију са мојом драгом. Док гледам једну од мојих омиљених емисија, не могу а да не приметим велики број реклама за Дан заљубљених! Сјајна прилика да потрошите новац на накит, цвеће, парфеме, чоколаде, пуњене животиње и друге мале ствари само да би доказали своју љубав. Званично љубав има свој дан, иако би требало да траје колико и сам живот.

Дан заљубљених има превелику КОМЕРЦИЈАЛНУ сврху док српски народ добро реагује на овај растући комерцијални успех. Зашто заборављамо на наш православни календар? Моја православна браћо и сестре, 14. фебруар припада Светом Трифуну!

СВЕТИ ТРИФУН је рођен у селу Кампсади у Фригији, у веома сиромашној породици. Живео је у трећем веку н.е. и у нашој традицији је познат као светац заштитник вина и виноградара. На тај дан, уз посебну молитву и благослов свештеника, виноградари по први пут у новој календарској години иду у виноград и почињу резидбу винове лозе.

Дакле, величајте љубав сваког дана до краја свог живота! Купујте вашој вољеној чоколаду, цвеће и плишане меде сваки дан! Не треба вам 14. фебруар да би сте се рекли: ”Хеј, време је за романтичну вечеру или филм„! 14. фебруар припада Светом Трифуну! Тај дан је светковина отпочињања нове сезоне виноградарства, а такође и Крсна Слава, празник за оне који славе његово име.”


Св. Трифун нема благе везе са 'даном заљубљених' односно слављењем романо-католичког свеца Валентина, који не постоји у српској православној вери као светац, нити има исте атрибуте као Свети Трифун!


Зато НЕ ДОЗВОЛИТЕ да вам западно-европејци потурају туђу
 културу уместо своје, и тако вас РАЗДВАЈАЈУ од самих себе и других који су блиски нама!!!



Србима Православне вере желим срећан празник, Екуменистима и другима који прате Папу- Римо-католичку веру желим срећан провод!

Нема коментара:

Постави коментар