четвртак, 24. јул 2014.

Нова развојна банка уводи у нову еру новц

Нова развојна банка уводи у нову еру новца



Патрик Д Млади стручњак је на глобалним финансијским тржиштима који раде у више дисциплина, у распону од трговања самостално да радни размене.


Делегати из земаља чланица земаља БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка) заједно су потписали стварање (њихове) нове развојне банке током 6. БРИКс самита у Форталеза, Бразилу, 15. јула 2014.

БРИКс, банкарство, Бразил, Кина, ЕУ, Економија, Русија, САД
Скромно пријавио Форталеза БРИКс конференција поручује великих промена у финансијама: економски развој 21. века као некада Бретона Вудса у прошлом веку.

Пре седамдесет година, за време горког текуће сукоба, дуга конференција у Бретон Вудсу, Њу Хемпширу, створено је нова светска финансијска структура. Вашингтон ће бити домаћин ММФ и Светска банка, оснаживање САД у освит новог доба глобализације са америчког долара за њеном епицентру.

Добијени глобални долар-центричности је изузетно користно за Америку; посебно у последњих неколико година када државна потрошња је ван било какве контроле. За разлику од других народа, САД могу  да одштампају више новца да ефикасно ублажи своје дугове.

Америка је злоупотребљивљлљ ову позицију годинама. Фискалне сулуда политика "порк баррел политика" су укључени потрошњу "новца других људи" у потпуно нову димензију."Прекомерна привилегија" САД долар валута доминација је експлоатисана да ефикасно узму новац од свих светских грађана да плаћају за америчку владавину и њихове светске инетерсе. Ово је трагичан оптужница економије која захваљујући америчким генијалност и слободних тржишта постала највећа економска сила у историји - успешна прича све више подрива токсичног природи расипничке владе са глобалним последицама. ова  "грудвица" је напустила америчку економију која је у релативном паду упркос бескрајним повећањима потрошње без икаквих користи, које има све регулисано и над-опорезован америчког грађанина.

 Доминација  Америчког долара је сада под претњом. У делу, САД је ПОБЕДИЛА своју регулаторну позицију, намећући санкције страним банкама јер трансакције америчког долара  се усмерава преко САД. Ипак највећи проблем је успон Источне економске моћи, претећи  економску доминацију запада. Привреда САД,  је била једна трећина светске трговине током средине 1980-их је пала на једва 18%. Кинаа сам сада рачунена 15% и расте. Релативна  пад САД  директно се приписује широком смрти дискредитованој комунистичке економском моделу. Масовно осиромашење испоручује варљивог централног планирања је уступила брз економски раст и све већи просперитет,  народима, попут Русије која гарантује ниску порез на доходак (једноставне равне онес док западни корпоративни социјалистички блоб брине о богатству лажно неједнакости: раста остаје кључ за просперитет за све) .


Варљива ЕУ наизглед одређена је да регулише своје чланове у економски заборав, нације изван западне хегемоније све више послују између себе.Кинеско-руски енергетски повезибање и евроазијске економске уније и све више не ослањају на амерички долар у међународној трговини. Чак и релативно скроман корак од америчког долара које је као епицентар глобалних плаћања ће имати искористио утицај на америчку економију.Следећа фаза глобализације све више овлашћен тржишта у развоју: они не морају да се ослањају на западне хегемоније да обогате своје грађане. Далеко од тога.

1944 Бретон Вудс споразума је углавном био игнорисан као савремени медији фокусирани на беснео светског рата. Прошле недеље стожер глобалне трговине преселио нешто оштро далеко од Вашингтона, још једном платио светски медији мало пажње.Планирано такмичар ММФ је званично рођена у бразилском граду Форталеза.Самит Форталеза БРИКС-а ће, у догледно време, постати као позната као Бреттон Воодс споразум: кључне моменте финансијског развоја у 21. и 20. веку, респективно.



Нова развојна банка (НДБ) ствара конкурентску предузеће за ММФ / Светске банке двоструки монопол. Такмичење вози иновација и успеха - цоре капиталистичких вредности који ће дати већу глобалну просперитет. Истина, НДБ суочава са изазовима. Потребно је да се избегне да постане зајмодавца у крајњој инстанци да објавом серијске дужничких земаља као што су Аргентина (осим ако и све док економски заблуди влада поправља своје расипнички протекционистичких начине). Међутим, Форталеза споразум је најјаснији знак да још увек у мом животу, можда чак и десет година или тако, ера доминације америчког долара ће вероватно завршити.



БРИКС група нације контролишу око 50% светских девизних резерви, САД и ЕУ једва 8%.ЕУ остаје у економском смрти спиралу док САД је магловито, нарочито у поређењу са недавним кућиштима експанзије као што су Индија и Кина. УС долар петроцурренци цена је такође под претњом, из Кине прождрљиви енергетских потреба саме.

НДБ је кључни моменат у стожер на источној економске хегемоније.Форталеза конференција испоручио смртну пресуду за долар. У будућности, очекују много више уравнотежен трговински основу конкурентских валута од националних влада и заиста цриптоцурренциес као што Битцоин. НДБ предводи нови светски поредак финансија и

Нема коментара:

Постави коментар