среда, 21. мај 2014.

Позив за петицију!

Петиција за оснивање Националног трибунала Србије за вођење јавне истраге о деловању државних органа Србије (власти у Србији)

Повод за оснивање овог Трибунала је испитивање одговорности власти у Србији (законодавне, судске и изршне) и њеног деловања поводом катастрофалних поплава у Србији у мају 2014.г.

Неопходност за постојање независне истраге је да испита све околности у вези са нарастајућим бројем доказа да није постојало благовремено узбуњивање и сигнализирање за надолазће поплаве, као и благовремена изградња одбрамбреног система против поплава у мају 2014.г.

Сврха је да се установи да ли постоји одговорност државних органа Србије и ако постоји ко је одговоран за штету огромних размера у материјалним добрима која се,мери у милијардама евра, док су губици у људским животима неизмерљив губитак за Србију.

Учесници у истрази треба да буду најбољи стручњаци из релеватних области (стручњаци из области војне науке и доктрине, геологије, метеорологије, шумарства и водопривреде, полицијске и цивилне заштите, права и економије, машинске и електротехничке струке и других битних области), а подразумева се да не треба да буду на било који начин у вези са владајућим странкама односно да не постоји сукоб интереса поводом вођење свеобухватне истраге о поплавама из маја 2014.г.

П.С. Размере катастрофе која је задесила Србију је таква да је једино разумно питати се да ли је неко одговоран за то, јер чињенице указују на то да одговорност постоји.

2 коментара: